Mulligan Concept

Pijnvrij mobiliseren

Het Mulligan Concept is een methode om gewrichten pijnvrij te mobiliseren. De methode gaat ervan uit dat er, door bijv een val, verstuiking of breuk, een  'sporingsprobleem' kan ontstaan in een gewricht. Zo'n sporingsprobleem kun je vergelijken met een laatje in een kast dat niet soepel dicht gaat. Vaak helpt het dan om het laatje aan één kant een heel klein beetje op te tillen, waarna hij weer zonder weerstand opent en sluit. 

Je kunt het Mulligan Concept toepassen op alle gewrichten van het lichaam en het is geschikt voor veel verschillende klachten.  

Heb je je verstapt of een verkeerde beweging gemaakt? Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien, maar heb je toch pijn bij bewegen. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen. Met de Mulligan methode kun je snel beoordelen of het Mulligan Concept voor jou een geschikte behandeloptie is.

In 2017 heb ik het Mulligan examen gedaan, waardoor ik nu Gecertificeerd Mulligan Practitioner ben. 

Heupmobilisatie met behulp van een belt ( Mulligan MWM heup)

Heb je klachten die maar niet over willen gaan of die steeds weer terugkomen, word je daardoor belemmerd in je functioneren of kan je je sport of hobby niet meer uitoefenen? Wil je uitzoeken wat daar de oorzaak van is? Neem dan contact met me op voor meer informatie of maak meteen een afspraak

IMG_8140.JPG
Mulligan enkeltape bij functionele enkelinstabiliteit