Mulligan Concept

In 2017 heb ik het Mulligan examen gedaan, waardoor ik nu Gecertificeerd Mulligan Practitioner ben. 

 

Pijnvrij mobiliseren

Het Mulligan Concept is een methode die een groot aantal fysio- en manueel therapeuten in Nederland gebruiken om pijnvrij te mobiliseren. De methode gaat ervan uit dat er door bijv een val, verstuiking of breuk een  'sporingsprobleem' kan ontstaan in een gewricht. Zo'n sporingsprobleem kun je vergelijken met een laatje in een kast die niet soepel dicht gaat. Vaak helpt het dan om de la aan één kant een heel klein beetje op te tillen, waarna hij weer zonder weerstand opent en sluit. 

 

Als een gewricht niet goed spoort, bijvoorbeeld doordat je door je enkel bent gegaan, kun je dezelfde techniek toepassen.  De gecorrigeerde beweging moet je dan een aantal keer herhalen en krijg je vaak ook als huiswerkoefening mee. Op die manier herstel je het normale bewegingspatroon. Bij een aantal gewrichten, waaronder de enkel,  kun je met een tape techniek de gecorrigeerde stand ondersteunen. 

Heupmobilisatie met behulp van een belt ( Mulligan MWM heup)

Je kunt het Mulligan Concept toepassen op alle gewrichten in ons lichaam en het is geschikt voor veel verschillende klachten.  

Misschien heb je je verstapt of een verkeerde beweging gemaakt. Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien, maar heb je toch pijn, meestal bij een beweging. Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen. Als een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. Je kunt vrij snel beoordelen of het Mulligan Concept voor jou een geschikte behandeloptie is.

Heb je klachten die maar niet over willen gaan of die steeds weer terugkomen, word je daardoor belemmerd in je functioneren of kan je je sport of hobby niet meer uitoefenen? Wil je uitzoeken wat daar de oorzaak van is? Neem dan contact met me op voor meer informatie of maak meteen een afspraak

IMG_8140.JPG
Mulligan enkeltape bij functionele enkelinstabiliteit