top of page
Mulligan Concept
_____
 

Pijnvrij mobiliseren

Het Mulligan Concept is een snelle en pijnvrije methode om gewrichten te mobiliseren.

De methode gaat ervan uit dat er, door bijv een val, verstuiking of breuk, een  'sporingsprobleem' kan ontstaan in een gewricht. Met als gevolg een verminderde beweeglijkheid en/of pijn.

Zo'n sporingsprobleem kun je vergelijken met een laatje in een kast dat niet soepel dicht gaat. Vaak helpt het dan om het laatje aan één kant een heel klein beetje op te tillen, waarna hij weer zonder weerstand opent en sluit.

Als je dat vertaalt naar bijvoorbeeld het heupgewricht,  dan geef je (met behulp van een band), een beetje rek op de verbinding tussen bovenbeen en bekken, waardoor je het bovenbeen verder in de beperkte richting kunt bewegen. (zie ook foto hiernaast)

Het Mulligan Concept maakt ook gebruik van tape technieken om de veranderde stand van een gewricht vast te houden, waardoor je langer in de pijnvrije stand kunt bewegen.

In 2017 heb ik het Mulligan examen gedaan, waardoor ik nu Gecertificeerd Mulligan Practitioner ben. 

Heupmobilisatie met behulp van een belt ( Mulligan MWM heup)

Heb je klachten die maar niet over willen gaan of die steeds weer terugkomen, word je daardoor belemmerd in je functioneren of kan je je sport of hobby niet meer uitoefenen? Wil je uitzoeken wat daar de oorzaak van is? Neem dan contact met me op voor meer informatie of maak meteen een afspraak

IMG_8140.JPG
Mulligan enkeltape bij functionele enkelinstabiliteit
bottom of page