Over fysiotherapie

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

Verwijzing niet nodig voor fysiotherapie

Heb je een aandoening, een klacht of een blessure waarmee een fysiotherapeut je misschien kan helpen? In de meeste gevallen hoef je dan niet eerst naar je (huis)arts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat.

 

Klachten en aandoeningen

Als je een klacht, aandoening of blessure hebt waardoor je minder makkelijk beweegt, kun je bij een fysiotherapeut terecht voor advies en behandeling. Met fysiotherapie houd je ook je conditie op peil, bijvoorbeeld als je langere tijd ziek bent. In dat geval werkt de fysiotherapeut nauw samen met je huisarts of medisch specialist.

Op de www.defysiotherapeut.com vind je informatie over een aantal veel voorkomende aandoeningen, zoals: lage rugpijn, nekklachten, frozen shoulder, hielspoor, artrose, etalagebenen en meer.

 

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Ik help je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorg ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, meestal volgt ook een behandeling.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan ik vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. 

 
Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, gaan we samen op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Ik wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen?

De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt (en vice versa).

 
Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt deze met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.  

Herken je jezelf in één van bovenstaande klachten en wil je hulp, neem dan contact met me op voor meer informatie of maak meteen een afspraak. 

Locatie                                                  

Hendrik Casimirstraat 151                       

3136 BD  Vlaardingen                               

Tel: 06 24 42 22 92                                     

E-mail: info@fysiotherapievanderstruis.nl

Openingstijden

Maandag     12:00 - 20:15 uur

Woensdag     9:00 - 17:15 uur

Donderdag    9:00 - 20:15 uur

Registratie

B.I.G. register: 19916246604

CKR: 403135​​

AGB onderneming: 04090327

AGB zorgverlener: 04123365

Kvk: 63338645

Aangesloten bij

Stuur een bericht