Fascia Therapie

Wat is Fascia? 

Fascia is een Latijnse naam voor de bindweefselvliezen in ons lichaam. Het is het weefsel tussen en rondom de spieren, botten, zenuwbanen, bloedvaten en organen.

Fascia zag men vroeger als een soort 'verpakkings-materiaal' van het menselijk lichaam. Dat is inmiddels wel veranderd. Fascia staat nu volop in de belangstelling van wetenschappers en andere geïnteresseerden.  Wetenschappers doen tegenwoordig veel onderzoek  naar de functie en de eigenschappen van dit weefsel.

Rol van fascia

Fascia kun je zien als een groot verbindend netwerk in je lichaam. Vergelijk het bijvoorbeeld met een schaats- of een duikpak. Fascia is heel belangrijk bij het overbrengen van duw- en trekkrachten in het lichaam en bij het laten verglijden van alle weefsels in het lichaam.

 

Als dat verglijden ergens in het lichaam verstoord is, doordat fascia verkleefd is door bijvoorbeeld een ontsteking of litteken, kan dat effect hebben op je bewegingsmogelijkheden. Gelukkig kun je deze verklevingen goed behandelen en trainen.

Fascia heeft overigens niet alleen een verbindende rol, maar is ook heel belangrijk in het houdings- en bewe-gingsgevoel, de pijnwaarneming en de chemische processen in de cellen.

Denk je dat fasciatherapie iets kan betekenen voor jouw klachten, neem dan contact met me op voor meer informatie of maak meteen een afspraak.

DSC01838_edited.jpg
DSC01849.jpg