Anatomy in Motion

Begin 2018 heb ik de cursus Anatomy in Motion (AiM) van Gary Ward gevolgd.

Gary is de grondlegger van het concept 'AiM' en The Flow Motion Model™. Hij is ook schrijver van het boek 'What the foot'.

Met deze vernieuwende behandelmethode kun je - via je looppatroon - pijn en dysfunctie in het menselijk lichaam onderzoeken en verbeteren.

Het Flow Motion Model™

In het Flow Motion Model™ beschrijft Gary de vijf hoofdfases van het looppatroon (landingsfase, standfase, shiftfase, afzetfase en zwaaifase). Ook beschrijft hij alle standen die de afzonderlijke gewrichten (enkel, heup, wervelkolom enz) innemen tijdens de 5 fases van het lopen.

 

Tijdens de haklanding bijvoorbeeld, trek je grote teen en je voet op, is je knie gestrekt, je heup gebogen, je bekken achterover gekanteld enz.

 

Met behulp van het model onderzoek ik of je lichaam tijdens het lopen beweegt, zoals het volgens het model zou moeten bewegen. Als je bijvoorbeeld je heup niet goed kunt strekken aan één kant, kan dat zorgen voor overbelasting van de kuitspieren aan die kant of juist van de lage rug.  Die overbelasting kan reden zijn voor het ontstaan van pijn. 

 

Het Flow Motion Model™ geeft inzicht in de mogelijkheden waarop je een bewegingsbeperking kunt opsporen en behandelen.

Wil je weten of je klacht opgelost kan worden met behulp van deze manier van behandelen? Neem dan contact met me op voor meer informatie of maak meteen een afspraak.

Stimuleren van de pronatie van de voet met behulp van wedges
Wedges zoals gebruikt bij de cursus Finding Centre van Gary Ward
Skelet van de rechter voet