top of page
Anatomy in Motion
_____
 

Gary Ward is de grondlegger van het concept Anatomy in Motion (AiM) en The Flow Motion Model™ en schrijver van het boek 'What the foot'.

Met zijn behandelmethode kun je - via je looppatroon - pijn en dysfunctie in het menselijk lichaam onderzoeken en verbeteren.

Gary verklaart een groot aantal klachten vanuit verstoringen in de vijf hoofdfases van het looppatroon (landingsfase, standfase, shiftfase, afzetfase en zwaaifase).

Hij beschrijft alle standen die de afzonderlijke gewrichten (enkel, heup, wervelkolom enz) normaalgesproken innemen tijdens de 5 fases van het lopen.

 

Tijdens de haklanding bijvoorbeeld, trek je je grote teen en je voet op, is je knie gestrekt, je heup gebogen, je bekken achterover gekanteld enz. Zo heeft hij alle fases nauwkeurig beschreven in het Flow Motion Model.

 

Met behulp van het model kun je bepalen of je lichaam tijdens het lopen beweegt, zoals het zou moeten bewegen.

Als je bijvoorbeeld je rechter heup niet goed kunt strekken, kan dat ervoor zorgen dat de kuit- of lage rug spieren aan die kant harder moeten werken.  Die overbelasting kan reden zijn voor het ontstaan van pijn. 

 

Het Flow Motion Model™ geeft inzicht in de mogelijkheden waarop je een bewegingsbeperking kunt opsporen en behandelen.

Wil je weten of je klacht opgelost kan worden met behulp van deze manier van behandelen? Neem dan contact met me op voor meer informatie of maak meteen een afspraak.

Stimuleren van de pronatie van de voet met behulp van wedges
Wedges zoals gebruikt bij de cursus Finding Centre van Gary Ward
Skelet van de rechter voet
bottom of page